Hoppa till innehåll

Svensk golf

Allt om svensk golf

Sveriges finsate golfbana

536 203 aktiva golfmedlemskap i Sverige

Svensk golf tidning

Svensk golf tidning

Svensk golf är tidningen som är det självklara valet för alla svenska golfare. Svensk golf var svenska golfförbundets egna tiding men som nu har övergått till att vara en fristående magasin för prenumeranter och digital tidning som du hittar på nätet. Vad hittar du i Svensk golf tidningen och vad kostar en prenumeration?

Vad finns i svensk golf

  • Spännande långläsningar om diverse golfrelaterade ämnen.
  • Golftips och hur ditt finner rätt utrusting för din golf
  • Intressanta reportage från svenska golfbanor, betygsatta banrecensioner
  • Instruktionstips och möten med intressanta golfprofiler.

Vad kostar en prenumeration hos svensk golf?

Med Svensk Golf Premium får du tillgång till unika erbjudande, exklusiva event och makalösa upplevelser.

Svensk Golf Premium kostar från 249 kr för 5 nr och du får samtidigt tillgång till den digitala tidningen. Vill du läsa mer och se övriga priser hittar du det på knappen här nere

Green på golfbana, svensk golf

Hur många golfare finns det i Sverige?

Det finns 505 577 individer som spelar golf varav 536 203 aktiva medlemskap. Det beror på att de är vissa som har valt att ha mer än 1 golfmedlemskap.

Vilken är Sveriges finaste golfbana?

Vilken är Sveriges finaste golfbana? Visby Gk är Sveriges finaste golfbana 2022. När man rankar alla golfbanor så är det bra att vet att i slutbetyget så vägs det in flera olika aspekter. Det är bandesign/arkitek­toniska värden, kondition på/pre­sentation av spel­ytorna, estetik och omgiv­ning som vägs in i slutbetyget.

visby gk svensk golf
svensk golf logga

Vilken kanal sänder golf idag?

Discoveryplus sänder från och med 2022 PGA touren. Den nya touren LIV Golf Tour ser du på Youtube. Den är gratis att kolla på jämfört med PGA touren då det krävs ett abonnemang hos Discoveryplus

Kort fakta om svensk golf

Svensk golf är en stor och växande del av den svenska idrottsvärlden. Svenska Golf Förbundet, som är den nationella organisationen för golf i Sverige, har över 500 000 medlemmar och över 480 golfklubbar runt om i landet.

Svenska Golftouren är den prestigefyllda tävlingen för svenska golfspelare, och den består av ett antal turneringar som spelas på olika golfbanor i Sverige. Många av Sveriges bästa golfspelare tävlar i Svenska Golftouren, och vinnaren av touren utses som Sveriges bästa golfspelare för säsongen.

Om du är intresserad av att börja spela golf eller förbättra din teknik, finns det många golfakademier och golfproffs runt om i Sverige som kan ge dig lektioner och råd. Det finns också många golfappar och golfmagasin som kan ge dig tips om regler, teknik och utrustning.

Så om du är intresserad av golf och vill uppleva det bästa som svensk golf har att erbjuda, är det en bra idé att ta reda på mer om de olika golfklubbar, golfbanor och golfevenemang som finns i Sverige. Du kan också söka på internet efter råd från andra golfspelare och experter. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren spelare, finns det många möjligheter att njuta av golf i Sverige.

Svenska Golf Förbundet & Svenska Golftouren

Svenska Golf Förbundet

Svenska Golf Förbundet är den nationella organisationen för golf i Sverige. Förbundet har över 270 000 medlemmar och över 400 golfklubbar runt om i landet. Det har som mål att främja golfen och utveckla golfsporten i Sverige.

Svenska Golf Förbundet grundades redan 1903, och sedan dess har det varit en viktig aktör inom svensk golf. Förbundet ansvarar för att administrera regler och riktlinjer för golfspel i Sverige. Det arrangerar också tävlingar och evenemang för golfspelare på alla nivåer.

Ett av de viktigaste uppdragen för Svenska Golf Förbundet är att utveckla unga golfspelare. Förbundet har en ungdomsverksamhet som erbjuder träning och utbildning för golfspelare under 18 år. Det arrangerar också tävlingar som riktar sig till ungdomar. Detta ger unga golfspelare en chans att utveckla sina färdigheter och få erfarenhet av att tävla på hög nivå.

Svenska Golf Förbundet samarbetar också med andra organisationer inom golfvärlden, såsom European Tour och Ladies European Tour. Detta ger svenska golfspelare möjlighet att delta i internationella tävlingar och representera Sverige på världsarenan.

Om du är intresserad av att lära dig mer om Svenska Golf Förbundet eller bli medlem, kan du hitta mer information på förbundets hemsida. Du kan också kontakta din lokala golfklubb för att få råd och hjälp. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren spelare, är Svenska Golf Förbundet en viktig resurs för golfentusiaster i Sverige.

Svenska Golftouren

Svenska Golftouren är den prestigefyllda tävlingen för svenska golfspelare. Touren består av ett antal turneringar som spelas på olika golfbanor i Sverige, och den lockar både professionella spelare och amatörer. Vinnaren av Svenska Golftouren blir korad som Sveriges bästa golfspelare för säsongen.

Svenska Golftouren startade redan 1949, och sedan dess har många av Sveriges främsta golfspelare tävlat i touren. Några av de mest kända spelarna som har vunnit Svenska Golftouren inkluderar Henrik Stenson, Annika Sörenstam och Jesper Parnevik.

Svenska Golftouren består av ett antal olika turneringar, varav några är öppna för alla spelare medan andra är inbjudningstävlingar. Varje turnering har sin egen unika karaktär, med olika svårighetsgrader och terrängtyper. Vinnaren av varje turnering får en prissumma och poäng i tourens totala ranking.

Svenska Golftouren har också en ungdomstouren, som är en tävling för golfspelare under 18 år. Denna touren ger unga golfspelare en chans att visa upp sina färdigheter och få erfarenhet av att tävla på hög nivå.

Är du intresserad av att titta på Svenska Golftouren eller delta som spelare, kan du hitta mer information på Svenska Golf Förbundets hemsida. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren spelare, finns det många möjligheter att delta i och njuta av Svenska Golftouren.