Hoppa till innehåll

Svenska golfare

Hur många golfare finns det i sverige?

Aktiva medlemskap:

536 203 st

Golfen har blivit en stor favorit hos det svenska folket under dem senaste åren. Om vi ska ta ut något positivt av den pandemi som varit så är det för ökat intresse för golfen. Svenska golfare gynnas långsiktigt för varje nytt golfmedlemskap.

När viruset covid-19 bröt ut i Sverige så ökade kraven hos oss människor för att kunna resa utomlands. Detta gjorde att många valde att stanna hemma under deras sommarsemestrar. Det resulterade i att allt fler behövde hitta en ny hobby att underhålla sig med under sommar säsongen. Golf blev då den perfekta hobbyn vilket man kunde se tydligt på alla nya registrerade golfare och medlemskap. Trots att det blev svårare för de tidigare svenska golfspelarna att hitta starttider så ansåg nog de flesta att detta va nyttigt för sporten. Desto fler som väljer att spela golf desto högre krav ställs på golfklubbarna att leverera en så bra produkt som möjligt.

Vill du läsa mer om svenska golfare så hittar du bra information hos Svenska Golfförbundet

Klubbar och distrikt

448 st

2022 finns de 448 golfklubbar i Sverige. Det är fördelat på 22 distrikt, 48 av dessa är privata och resterande ideella.

Antal medlemskap

536 203 st

2022 är det 536 203 aktiva golfmedlemskap. Det är sjunde högsta i historian vilket är enormt viktigt för svensk golf.

Utveckling medlemskap

-3%

Utvecklingen från tidigare år är tyvärr nedåt gående. Detta är dock inte så konstigt då pandemin gav svensk golf en rejält putt uppåt.